Loes_e » Specials » Witte tanden

Verschillende manieren om wittere tanden te krijgen

Verschillende manieren om wittere tanden te krijgen Witte tanden wil iedereen tegenwoordig wel, maar dit is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Je kunt van alles zelf doen of niet doen om je tanden witter te krijgen. Als je ze een heel stuk witter wil hebben of je wil dit echt professioneel laten doen, kun je ook bij een specialist terecht.

Waarvan worden je tanden minder wit?

Je tanden kunnen door allerlei dingen van kleur veranderen. Sommige verkleuringen zijn oppervlakkig, deze zijn makkelijker te verwijderen dan de diepere verkleuringen. Oppervlakkige verkleuringen komen door dingen als koffie, thee, rode wijn en roken. De kleurstoffen die hier in zitten hopen zich op in de tandplak. Diepere verkleuringen zitten echt in je glazuur, deze zijn niet weg te poetsen maar hiervoor moet je echt je tanden (laten) bleken. Diepere verkleuringen kunnen komen door slechte verzorging, medicatie of ouderdom.

Van welke stoffen worden je tanden witter?

Oppervlakkige verkleuringen kun je met regelmatig goed poetsen wel weg krijgen. Voor diepere verkleuringen is meer nodig en de stof die hiervoor wordt gebruikt is waterstofperoxide. Deze stof heeft een sterke blekende werking en wordt in een kleine hoeveelheid door specialisten gebruikt. In middelen die je bij de drogist kunt kopen zit geen waterstofperoxide.

Is tanden bleken schadelijk?

Als je je tanden laat bleken bij een specialist in Nederland, dan is dit niet schadelijk. Je tandvlees kan licht irriteren en je tanden kunnen tijdelijk een beetje gevoelig worden, maar meer niet. Als je tanden op een onverantwoorde manier, bijvoorbeeld met veel te veel waterstofperoxide, gebleekt worden, dan kan dit wel schadelijk zijn. Je kunt blaren op je tandvlees krijgen en je glazuur kan zelfs beschadigen.

Wat kun je zelf doen om je tanden witter te krijgen?

Naast het laten bleken van je tanden bij een specialist, kun je op je voeding letten, proberen minder te roken of het bijvoorbeeld proberen met oilpulling. Meer over alle manieren om je tanden witter te krijgen lees je in deze special.
Ontgiften: oilpulling

Ontgiften: oilpulling

Ontgiften is het wegwerken van ongewenste gifstoffen uit je lichaam. Hierdoor zou je je gezonder en energieker voelen. Ook kan ontgiften zorgen voor gewichtsverlies, een gezondere huid en haar en witt…
Hoe krijg je witte tanden?

Hoe krijg je witte tanden?

Iedereen wil graag een stralend wit gebit, maar niet iedereen heeft dit of of lukt het om dit te houden. Je tanden kunnen door allerlei redenen hun witte kleur verliezen. Je kunt natuurlijk je tanden…
Tanden bleken in Nederland

Tanden bleken in Nederland

Witte tanden: iedereen wil ze, niet iedereen heeft ze. Er zijn allerlei middeltjes te koop en ook met huis- tuin- en keukenproducten kun je je tanden vaak zelf een aantal tinten witter krijgen. Als je…
Zelf thuis je tanden bleken

Zelf thuis je tanden bleken

Witte tanden, iedereen wil je, maar niet iedereen heeft ze. Als je graag wittere tanden wil, maar dit bij de specialist te duur vindt of dit om een andere reden niet wil, zijn er allerlei manieren om…
Gepubliceerd door Loes_e op 30-04-2015. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Bronnen en referenties
  • http://www.ivorenkruis.nl/index.cfm?t=keyword.cfm&folder=21